Bioöljykattilat: Ariterm E -sarja

Kiinteistö-bioöljykattilat asuinkiinteistöihin, julkisiin rakennuksiin ja teollisuuskäyttöön.

Ariterm E –sarjan kiinteistökattilat ovat ylipaineisia teräslevykattiloita. Kattiloiden teräspinnat valmistetaan vahvasta kotimaisesta 6 mm teräslevystä. Ariterm E –kiinteistökattilasarjassa on 12 teholuokkaa alueella 50-1000 kW. Ariterm E -kiinteistökattiloissa on käytetty ylivoimaisia rakenneratkaisuja, jotka tehostavat lämmönsiirtoa perinteiseen kattilarakenteeseen verrattuna.

Ariterm E-sarja

Taloudellinen ja tehokas

Ariterm E -kiinteistökattiloissa on korkea hyötysuhde ja pienet tyhjäkäyntihäviöt. Tehokkuus ja taloudellisuus perustuvat patentoituun, vastavirtaperiaatteella toimivaan lämmönvaihtimeen.

Pieni tilantarve – erinomainen saneerauskattila

Ariterm E -kiinteistökattilat soveltuvat rakennemitoiltaan ihanteellisesti saneeraukseen. Esim. E 100 LV-kattila on vain 56,5 cm leveä ja 71 cm syvä, joten lattiapinta-alaa tarvitaan ainoastaan n. 0,4 m2.

Vara- ja lisälämpöä sähkövastuksilla

Ariterm E -kiinteistökattilat voidaan mallista riippuen varustaa 1–4:lla sähkövastusyhteellä. Taulukko sähkövastuksista on katsottavissa E-sarjan esitteen sivulla 15.

E_asennuskuva

E_poikkileikkaus

Toimintaperiaate

Ariterm E -kiinteistökattiloissa on käytetty ylivoimaisia rakenneratkaisuja, jotka tehostavat lämmönsiirtoa perinteiseen kattilarakenteeseen verrattuna:

1. Vastavirtavaihdinperiaate:
Savukaasujen ja kattilaveden virtaussuunnat ovat vastakkaiset. Savukaasujen ja kattilaveden lämpötilaero on mahdollisimman suuri savukaasujen koko kierron ajan.

2. Ripapintainen tulipesä:
Ripapinta siirtää lämpöä tehokkaammin kuin sileä pinta.

3. Vaakatasoon asennetut savukaasun ohjauslevyt:
Rakenneratkaisun ansiosta savukaasujen virtausnopeus kasvaaja muuttuu turbulenttiseksi eli pyörteiseksi, jolloin tulipinnan lämmönsiirto tehostuu. Ohjauslevyt ovat irralliset, joten niitä poistamalla savukaasujen lämpötilaa voidaan tarvittaessa nostaa.

Ariterm E -kiinteistökattiloiden lämmönsiirtorakenne on
patentoitu ratkaisu (Pat.nro 61345).