Automatiikat

Aritermin biolämmitysjärjestelmiä ohjaa Arimatic-ohjauskeskus, joka voidaan tarpeiden mukaan varustaa runsailla lisävarusteilla. Arimatic-ohjauskeskukset on jaettu teholuokan mukaan. Ohjaus on toteutettu Siemensin ohjelmoitavalla logiikalla ja käyttöliittymänä on helppokäyttöinen värillinen kosketusnäyttö. Kosketusnäytön koko on valittavissa kolmesta eri vaihtoehdosta: 4,3″, 7″ ja 10″.

Kaikkiin Aritermin vuodesta 2009 lähtien valmistettuihin lämpökeskuksiin on mahdollista liittää etäkäyttöjärjestelmä, joka mahdollistaa laitteiston valvonnan ja hallinan mistä sekä milloin tahansa. Lue lisää tästä.

Arimatic 151

Pienten biolämmitysjärjestelmien ohjauskeskus

Arimatic 151 -ohjauskeskus soveltuu pienempiin 40 – 150 kW biolämmitysjärjestelmien ohjauskeskukseksi, joissa on HakeJet, BioJet tai MultiJet -poltin.

Keskus sisältää vakiona ohjaukset syöttöruuville, varastoruuville, ensiö- ja toisiopuhaltimelle (EC-puhaltimet), savukaasuimurille, sekä BioComp-kattilan nuohokselle ja lämmönvaihtimen pumpulle.

Lisävarusteena on saatavilla ohjaukset tankopurkaimelle, pulssisammutukselle, sulkusyöttimelle, kattilan sekoituspumpulle, automaattisytytykselle, tuhkaruuville (1-2 kpl.), MultiJet-polttimelle, BioJet-polttimen jäähdytyspumpulle, lämmityspiiri säädölle ja varaajakäytölle. Lisäksi keskus voidaan varustaa UPS-akkuvarmennuksella, GSM-tekstihälytysjärjestelmällä, jäännöshappimittauksella, savukaasun lämpötilamittauksella, konttivarustuksella ja siilon alarajavahdilla.

Arimatic 500 Hake/Pelletti

Ohjauskeskus biolämmitysjärjestelmille

Arimatic 500 -ohjauskeskus soveltuu 200 – 500 kW biolämmitysjärjestelmiin HakeJet, Biojet sekä MultiJet -polttimille.

Arimatic 500 Pelletti-ohjauskeskus sisältää vakiona ohjaukset syöttöruuville (taajuusmuuttujaohjaus), varastoruuville, EC-paloilmapuhaltimelle (4 kpl.) tuhkaruuveille (2 kpl.) sekä BioJet-polttimen jäähdytyspumpulle ja kattilan sekoituspumpulle. Keskus sisältää vakiona myös UPS-akkuvarmennuksen.

Arimatic 500 Hake-ohjauskeskus sisältää vakiona ohjaukset syöttöruuville, varastoruuville, tankopurkaimelle, pulssisammutukselle, paloilmapuhaltimelle (4 kpl.), tuhkaruuveille (2 kpl.) ja kattilan sekoituspumpulle. Keskus sisältää vakiona myös UPS-akkuvarmennuksen.

Lisävarusteena on saataville ohjaukset savukaasuimurille, toiselle varastoruuville, sulkusyöttimelle, kattilan sekoituspumpulle, automaattisytytykselle, lisätuhkaruuveille (max. 4 kpl.), MultiJet-polttimelle, BioJet-polttimen jäähdytyspumpulle, paineilmanuohoukselle (max 7 venttiiliä), automaattisytytykselle, verkostopumpulle, lämmityspiirisäädölle ja varaajakäytölle. Lisäksi keskus voidaan varustaa GSM-tekstihälytysjärjestelmällä, jäännöshappimittauksella, savukaasun lämpötilamittauksella, konttivarustuksella, varalähdöillä, energiamittauksella ja siilon alarajavahdilla.

Arimatic 550 XDA

Ohjauskeskus viljakuivurijärjestelmiin

Arimatic 550 XDA -ohjauskeskus soveltuu 200 – 500 kW viljakuivurijärjestelmiin HakeJet sekä MultiJet -polttimille.

Arimatic 550 -ohjauskeskus sisältää vakiona ohjaukset syöttöruuville, varastoruuville, tankopurkaimelle, EC-paloilmapuhaltimelle (4 kpl.), tuhkaruuveille (2 kpl.), savukaasuimurille (max. 2,2 kW). Keskus sisältää vakiona myös UPS-akkuvarmennuksen, kotelon lämmityksen sekä varastoruuvin pinnanvalvonnan, jolla varmistetaan varastoruuvin täyttö nopeasti.

Lisävarusteena  on saatavilla ohjaus MultiJet-polttimelle, sulkusyöttimelle, varastoruuvi 2:lle, pulssisammutusjärjestelmälle ja automaattisytytykselle. Lisäksi keskus voidaan varustaa GSM-tekstihälytysjärjestelmällä, konttivarustuksella ja savukaasun lämpötilamittauksella.

Arimatic 1001

Monipuolinen ohjausautomaatio isoihin biolämmitysjärjestelmiin

Arimatic 1001 voidaan joustavasti räätälöidä toimituskohtaisten tarpeiden mukaan. Ohjauskeskus soveltuu 1-poltinjärjestelmiin 200 kW – 1 500 kW asti (HakeJet, BioJet ja MultiJet -polttimiin).

AM1001 voidaan AM500 ominaisuuksien lisäksi varustaa esim. öljypoltinsyötöllä ja Modbus-liitännällä.

Arimatic 2002

Isojen 2-poltin biolämmitysjärjestelmien ohjauskeskus

Arimatic 2002 voidaan joustavasti räätälöidä toimituskohtaisten tarpeiden mukaan. Ohjauskeskus soveltuu 2-poltinjärjestelmiin 200 kW – 3 000 kW asti.

AM2002 voidaan AM500 ominaisuuksien lisäksi varustaa esim. öljypoltinsyötöllä ja Modbus-liitännällä.

Arimatic 3001

Räätälöitävä isojen biolämmitysjärjestelmien ohjauskeskus

Arimatic 3001 ohjauskeskus räätälöidään lämmitysjärjestelmän kokonaisuuden mukaan. Ohjauskeskus on suunniteltu käytettäväksi isoissa biolämmitysjärjestelmissä (1 MW – 10 MW) mutta tarvittaessa se pystytään räätälöimään pienempiin järjestelmiin.

 

 

Ohjauskeskukset laitekokonaisuuksissa

Laitekokonaisuus

AM151 AM500 AM550XDA AM1001 AM2002
2-poltinjärjestelmät x
BioJet, MultiJet 700 - 1500 kW x
HakeJet, BioJet, MultiJet 200 - 500 kW xxx
HakeJet, BioJet, MultiJet 40 - 150 kW x

Ohjauskeskusten lisävarustelu (V = vakiovaruste, L = lisävaruste)

Ominaisuus

AM151 AM500(Pelletti) AM500(Hake) AM1001 AM2002
Käyttöliittymä 4,3" 4,3 / 7" 4,3 / 7" 7 / 10" 7 / 10"
Tankopurkainohjaus L L V L L
Varastoruuvi 2 - L L L L
Automaattisytytys L L L L L
Automaattinuohous V L (max. 7) L (max. 7) L L
MultiJet 40 - 150 kW ohjaus L - - - -
MultiJet 200 - 500 kW ohjaus - L L L L
MultiJet 700 - 1500 kW - - - L L
BioJet-jäähdytyspumpum ohjaus L V L L L
Verkostopumpun ohjaus - L L L L
Kattilan sekoituspumpun ohjaus L V V L L
BioComp kattilaohjaus V L L L -
UPS-akkuvarmennus L L L L L
Tekstiviestihälytysjärjestelmä (GSM-modeemi) L L L L L
Modbus-liitäntä - - - L L
Etäkäyttö (Arimatic Easy Remote) L L L L L
Energiamittaus (MC801-liitäntä) - L L L L
Sähkötehon kulutusmittari - - - L L
Jäännöshappimittaus L L L L L
Siilon alarajavahti L L L L L
Savukaasun lämpötilamittaus L L L L L
Pulssisammutusjärjestelmä L L V L L
Savukaasuimurin ohjaus V L (max. 3.0 kW) L (max. 3.0 kW) L L
Tuhkaruuvin ohjaus L (2 kpl.) V (2 kpl.) L (4 kpl.) V (2 kpl.) L (4 kpl.) L L
Sulkusyöttimen ohjaus L L L L L
Lämmityspiirin ohjaus L L (2 kpl.) L (2 kpl.) L L
Varaajaohjaus L L L L L
Konttivarustus L L L L L
Öljypolttimen ohjaus - - - L L